Rostam en Sohrab-verhaal

Met zoete en kinderachtige uitdrukking
Op een dag was Rostam naar de woestijn gegaan om te jagen en na jagen en rusten ontdekte hij dat zijn paard ontbrak. Hij ging naar de nabijgelegen stad Samangan om zijn paard te vinden.
Koning Samangan verwelkomde hem en beloofde hem zijn paard te vinden en hield zijn belofte tot de nacht. Koning Samangan had een meisje genaamd Tahmineh; Rustam trouwde met haar en na een tijdje wilde ze terug naar Iran. "Onze zoon werd een jongen en bond hem aan zijn arm zodat ik hem kon leren kennen."
Rustam ging en Tahmineh baarde een zoon en noemde hem Sohrab.
Jaren gingen voorbij en Sohrab groeide op en wilde achter zijn vader, Rustam aan. Zijn moeder bond de rug van zijn vader aan zijn arm vast en zei: "Door dit teken zal je vader je kennen. Sohrab verhuisde naar Iran met een groot leger. De koning van Iran, die toen Kawavus was, stuurde Rostam om tegen Sohrab te vechten om de vijand te bestrijden. .
Rostam en Sohrab kenden elkaar niet op het slagveld en begonnen te vechten. Na een lange strijd versloeg Rustam Sohrab en doodde hem.
Sohrab vertelde Rustam voor zijn dood: "Ik ben de zoon van Rustam en hij zou je niet laten leven als hij wist dat ik was vermoord."
Rostam zei: "Hoe weet ik dat u de zoon van Rostam bent?"