The Boy Who Cried Wolf

Er was eens een herdersjongen die zijn schapen buiten een dorp hield.

Op een dag dacht hij dat hij de dorpelingen voor de gek zou houden en wat plezier zou hebben. Hij rende naar het dorp en riep uit alle macht: 'Wolf! Wolf! Kom me helpen! De wolven proberen mijn schapen te krijgen! '

De vriendelijke dorpelingen verlieten hun werk en renden naar het veld om hem te helpen. Maar toen ze daar aankwamen, lachte de jongen gewoon om hen. Er was helemaal Geen wolf!

De dorpsbewoners waren in de war en zeiden: "Beste jongen, je moet zulke trucs niet spelen. Dit is geen lachertje. '' Oké, 'zei de jongen. "Ik zal die truc niet meer spelen." De Dorpelingen gingen terug naar de stad en de jongen ging terug naar zijn schapen.

Nog een andere dag probeerde de jongen dezelfde truc opnieuw. Hij riep uit alle macht: 'Wolf! Wolf! Help me, de wolven komen achter mijn schapen aan! '

Opnieuw kwamen de vriendelijke dorpelingen aanrennen en toen ze de jongen weer bereikten, lachte hij hen uit. Er waren nog geen wolven.

De dorpelingen waren nu overstuur van de jongen. Ze keken op hem neer en zeiden: "Dit is geen lachertje. Je speelt deze trucs maar ze zijn niet grappig. We beginnen het Gevoel te hebben dat je onze hulp niet echt nodig hebt als je zegt dat je dat wel doet! 'De dorpelingen gingen terug naar de stad en de jongen ging terug naar zijn schapen.

Toen brak op een dag een wolf in de kudde schapen. Hij begon de schapen een voor een van het veld te halen. In grote schrik rende de jongen om hulp. "Wolf! Wolf! 'Schreeuwde hij. “Er is echt een wolf in mijn kudde schapen! Helpen!"

De dorpelingen hoorden hem, maar ze dachten dat het een gemene truc was. Niemand besteedde aandacht aan de huilende jongen. 

"Alsjeblieft, alsjeblieft!" Smeekte de jongen. 'Het spijt me zo dat ik loog. Ik beloof je nooit meer te misleiden! Ik beloof alleen de waarheid te vertellen! '

De dorpelingen keken op van hun werk. “We zien nu dat je echt van streek bent, net zoals we waren toen je ons voor de gek hield. Nu je de waarheid vertelt, zullen we je helpen. '

De dorpsbewoners en de jongen gingen terug naar het veld en zagen nog maar één schaap over. Ze volgden het spoor dat de wolf achter hem had achtergelaten om alle Genomen schapen te halen. Toen de jongen elk van zijn schapen terug had, was hij eeuwig dankbaar voor de hulp. Vanaf dat moment vertelde hij altijd de waarheid.